140 работници от фирма за обувки не са получавали заплати от повече

...
140 работници от фирма за обувки не са получавали заплати от повече
Коментари Харесай

140 работници от фирма за обувки не са получавали заплати от повече от два месеца

140 служащи от компания за обувки  не са получавали  заплати от повече от два месеца, компанията е спряла активност и има нов шеф, който обаче в никакъв случай не е идвал в България. Въпросът е по кое време в този случай служащите ще могат да си вземат заплати те.

За протичащото се оповестиха служащите от компанията " A.M. shoes ".

Собственик на компанията е Джовани Габриеле. Той стои и зад оповестената в неплатежоспособност компания " Абонданца ", като служащите са едни и същи, заяви Дарик. 

Работниците разбрали, че компанията стопира активност от секретарка, която се обадила от Италия. В същото време през вчерашния ден е заменен и пълномощникът на притежателя, а новият прокурист е италиански жител, който служащите не познават. 

Работниците разчитат на намесата на Икономическа полиция, тъй като по думите им от складовете на компанията се изнася продукция. Те са потърсили още съдействието на общественото министерство и на омбудсмана Мая Манолова, като упорстват да си получат заплати те и в случай че компанията дефинитивно стопира работа, да бъдат съкратени, с цел да се записват в Бюрото по труда. 
От Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда " са почнали инспекция в предприятието. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР